طبختى اليوم عزومة اليوم الحادى عشر يوم رمضان
زوار شبكة لولو العالم طبختى اليوم سمك الدنيس المشوى
وطاجن سبيط على طريقتى مع ارز أبيض وسلطة الخيار
وجزر والحلو كنافة المحشية بالكاسترد
وطاجن سبيط على طريقتى مع ارز أبيض وسلطة الخيار
وجزر والحلو كنافة المحشية بالكاسترد
اليوم هواليوم 11 من شهر رمضان تمر الأيام سريعا
سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة اللى انا حضرتها
اليوم ونتشارك سويا كل بنوتة
سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة اللى انا حضرتها
اليوم ونتشارك سويا كل بنوتة
وكل ست بيت شطورة وتقول طبخت أيه النهاردة
أولا مقادير عمل سمك الدنيس المشوي
3 سمك دنيس - 3 طماطم
2 بصلة - 2 بطاطس متوسطة
5 فص ثوم - بقدونس طازج
زيت - عصير ليمون
ملح - بهار سمك
طريقة عمل سمك دنيس مشوى بالصور
نبتدى بسم الله
أولا ينظف السمك ويغسل جيدا ثم يوضع فى صينية
الفرن ويشرح سطح السمكه بالعرض
الفرن ويشرح سطح السمكه بالعرض
وتقطع البطاطس مكعبات كبيرة والبصل والطماطم
مكعبات ثم يفرم الثوم والبقدونس ثم يوضعوا في الشق
داخل السمكة وترش بالملح والبهار وترص
الخضروات تحت السمك وفوقة ثم يضاف
عصير اليمون والزيت على السمك ثم توضع الصينية
بالفرن لمدة ساعة ويحمر وجهها
مكعبات ثم يفرم الثوم والبقدونس ثم يوضعوا في الشق
داخل السمكة وترش بالملح والبهار وترص
الخضروات تحت السمك وفوقة ثم يضاف
عصير اليمون والزيت على السمك ثم توضع الصينية
بالفرن لمدة ساعة ويحمر وجهها
طريقة عمل سمك الدنيس للشيف هشام السيد
فى برنامج شبكة وصنارة على قناة سي بي سي سفرة
ثانيا مقاديرالسبيط الاسكندرانى
نص كيلو سبيط - 3 طماطم مقطعة
بصلة متوسطة الحجم - فلفل أخضر- ماء - خل
معلقة صلصة - ملح - فلفل اسمر- كمون - شطة
طريقة عمل السبيط الاسكندرانى
نبتدى بسم الله
أولايغسل السبيط ويضاف عليه ماء وخل وملح
ثم تزال القشرة اللى فى ضهرالسبيط ممكن تشيليها بايدك
بسهولة ثم يقطع مكعبات تسخن ميه على النارلكى
يسلق فيها السبيط ونسيبه ياخد غلوتين كدة بس اوعو
تسيبوه كتير على النار عشان ميجلدش ثم تقطع الطماطم
والبصلة والفلفل الاخضر ثم ينشل السبيط من الميه
ويصفى هنحمر البصلة على النار فى الزيت لحد ما لونها
يتغيرثم يضاف الطماطم على البصل هنقلب الطماطم
على النارمع البصل ثم يضاف الفلفل الأخضر
وتضاف التوابل الملح و الفلفل الاسمر والكمون
والشطة ثم يضاف السبيط ومعلقة صلصة ويترك
حتى تمام السوا وجرررى على السفرة
طريقة عمل طاجن السبيط للشيف حسن
طريقة عمل طاجن السبيط للشيف حسن
ثالثا سلطة خيار وجزر
مقادير عمل سلطة خيار وجزر
خيار مقطع - جزر مقطع
بقدونس - كزبرة - زيت
ربع كوب عصير ليمون - ملعقة ملح
ملعقة ونص دبس رمان
طريقة تحضير سلطة خيار وجزر
نبتدى بسم الله اولا
يوضع فى طبق الخيار المقطع والجزر والكزبرة والبقدونس
ثم يخلط الليمون ودبس الرمان والملح والزيت ثم يضاف
الصوص مع بعضه ثم يضاف على الخضار ويقلب
رابعا كنافة المحشية بالكاسترد
مقاديرعمل الكنافة الطرية المحشية كاسترد
2 كوب حليب - 3 ملاعق زبدة
ثلثين كوب سكر - 2 بيضة - 2 صفاربيضة
فانيليا - رشة ملح - 7معالق نشا
نص كيلو كنافة - كوب سمنة سايحة سخنة
نصف كوب حليب - نصف كوب سكر بودرة
شربات
كوب ونصف سكر- كوب ونصف ماء - عصيرليمون
طريقة عمل الكنافة المحشية بالكاسترد
نبتدى بسم الله
اولا تفرك الكنافة وتقطع قطع صغيرة ويضاف عليها
السمنة السايحة والسكر البودرة والحليب والفانيلا
ويقلب جيدا ونقسم الكنافة قسمين قسم كبيروقسم صغير
أحضرى صينية مدهونة سمنة ويضاف القسم الكبير
بالصينية ونبدأ بعمل الكاسترد على النارنقلب كل المكونات
2 كوب حليب مع 3 ملاعق زبدة مع ثلثين كوب سكر
مع 2 بيضة مع 2 صفاربيضة ورشة ملح
و7معالق نشا ويقلب المكونات على البارد
ويضاف الكاسترد على نارمتوسطة مع التقليب بمضرب
سلك الى ان يغلي الكاسترد ثم نطفئ النار وتضاف الفانيلا
ويقلب ويرفع من على النارويترك 5 دقايق
ويصب الكاسترد وهوسخن على الكنافة في المنتصف
ويفرد الكاسترد بعيد عن حواف الكنافة
وتوضع الكنافة فى الثلاجة لكى يبرد ويتماسك
ثم توضع فى الفرن ويضاف عليها الشربات
أنتظرونى سوف أقدم لكم طبخاتى باقى ايام شهر رمضان
إرسال تعليق