طريقة تحضيرالسمك بالارز علي الطريقة اليمنية


مقاديرعمل السمك بالارز

 كيلو سمك مقطع قطع كبيرة - بصلة مقطعة

2 كوب ونصف ارز بسمتي مكعب مرقة -  زيت

٤ كوب شوربة خضار- ملح - فلفل - كمون - كزبرة - قرفة 


 طريقة عمل السمك بالارز 

نبتدى بسم الله 

اولا تتبل قطع السمك بالملح والفلفل وتترك نصف

 ساعة وفي حلة علي النار نضع الشوربة و باقي التوابل 

و تترك لتغلى الى أن تشرب الماء و يقترب من النضج

 يرفع من علي النارثم يسخن الزيت في مقلاة ونضع قطع

السمك حتي يتغير لونها للذهبي و توضع جانبا

في نفس الطاسة يشوح البصل حتي يذبل ويتكرمل

توضع نصف كمية الارز فوق البصل و نضيف

السمك ثم باقي الارزويضاف نصف كوب ماء و يترك

لينضج ويقدم وبالهنا 
 
 أسهل طريقة عمل السمك بالأرزعلى

الطريقة اليمنية خطوة بخطوة بالصور

إرسال تعليق

 
Top