طريقة تحضيرالسمك بالارز علي الطريقة اليمنية
مقاديرعمل السمك بالارز
كيلو سمك مقطع قطع كبيرة - بصلة مقطعة
2 كوب ونصف ارز بسمتي - مكعب مرقة - زيت
٤ كوب شوربة خضار- ملح - فلفل - كمون - كزبرة - قرفة
طريقة عمل السمك بالارز
نبتدى بسم الله
اولا تتبل قطع السمك بالملح والفلفل وتترك نصف
ساعة وفي حلة علي النار نضع الشوربة و باقي التوابل
و تترك لتغلى الى أن تشرب الماء و يقترب من النضج
يرفع من علي النارثم يسخن الزيت في مقلاة ونضع قطع
السمك حتي يتغير لونها للذهبي و توضع جانبا
في نفس الطاسة يشوح البصل حتي يذبل ويتكرمل
توضع نصف كمية الارز فوق البصل و نضيف
السمك ثم باقي الارزويضاف نصف كوب ماء و يترك
لينضج ويقدم وبالهنا
أسهل طريقة عمل السمك بالأرزعلى
الطريقة اليمنية خطوة بخطوة بالصور
إرسال تعليق