طبخة اليوم سمك بورى سنجارى مع شوربة صيادية
دمياطى مع سلطة خضراء
دمياطى مع سلطة خضراء
زوار شبكة لولو العالم كل عام وانتم بخيراليوم خامس
أيام شهر رمضان سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة
أيام شهر رمضان سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة
اللى انا حضرتها اليوم ونتشارك سويا كل بنوتة
وكل ست بيت شطورة وتقول طبخت أيه النهاردة
وأبعتولى تعليقاتكم اليوم انا هطبخ اليوم
سمك بورى سنجارى مع شوربة صيادية
دمياطى مع سلطة خضراء
دمياطى مع سلطة خضراء
طريقة تحضير ألذ سمك بورى سنجارى
مقاديرعمل سمك بورى سنجارى
كيلوسمك بورى - عصير ليمون
شرائح ليمون - ثوم مفروم
فلفل رومى - فلفل حار
بصل أخضر شرائح - طماطم مبشورة
جزر مبشور- كزبرة خضراء
زيت - كمون - ملح
طريقة تحضيرسمك بورى سنجارى
نبتدى بسم الله
أولا يفتح السمك من الظهرويغسل وينظف جيدا
ثم يوضع فى بولة الثوم المفروم والملح والكمون
وعصير الليمون ثم توضع التتبيلة على السمك
ثم يقطع الطماطم المبشورة مع الجزرالمبشور
والبصل الأخضروالكزبرة الخضراء والفلفل الحامى
والكمون والزيت على الخلطة وتقلب المقادير
وتوضع على السمك من جوة وبرة ويوضع شرائح
الليمون ويدخل الفرن حتى تمام السوا
ثانيا شوربة الصيادية الدمياطي
سمك- زيت - بصل- مستكة
بهارات سمك - عصيرطماطم - ملح
طريقة عمل شوربة الصيادية الدمياطي
نبتدى بسم الله
أولا ينظف السمك
ثم يسخن الزيت ويضاف البصل المقطع ويحمر
تضاف المستكه عليه وبهارات سمك الى ان يصبح البصل
بنى غامق تضاف عصير الطماطم وتترك حتى تتسببك
ثم يضاف السمك فى الشوربة وتسبيه يغلى شويه
ويظبط الملح وتقدم
مقاديرعمل سلطة الخياروالجزر
خيارمقطع - جزرمقطع
أوراق بقدونس - أوراق كزبرة
توست بني بالفرن - ملح
عصير ليمون طازج - زيت
ملعقة ونص كبيرة دبس رمان
طريقة تحضير سلطة الخياروالجزر
نبتدى بسم الله
في طبق يوضع الخيار المقطع والجزروالبقدونس
والكزبرة والخبزويخلط المقاديرمع بعضها ثم يضاف
على وعاء الخضار ويحرك وتقدم السلطة
عزومة خامس يوم فى شهر رمضان مع الشرح بالصور
عزومة خامس يوم فى شهر رمضان مع الشرح بالصور
إرسال تعليق