طريقة عمل الارز السعودي باللحم والحمص بالصور
مقاديرعمل الارز السعودي باللحم والحمص
كيلو لحم ضاني - ماء - كوب حمص منقوع ومسلوق
٢ ليمون مجفف -٣ عود قرفة - قرنفل
١٠ حبات حبهان - ملح - فلفل - كمون
سمن -٣ بصلة مقطعة - فصوص ثوم
٢ مكعب مرقة - 2 كوب ونصف ارز بسمتي
طريقة عمل الارز السعودي باللحم و الحمص
نبتدى بسم الله
أولا يتم سلق اللحمة في ٨ كوب ماء مع التوابل وتترك
علي النار ساعة و نصف ثم يسخن السمن و يضاف اليه
البصل و الثوم و يقلبون حتي يصبح لونهم ذهبي
يضاف الحمص و المرقة و اللحمة ٤ كوب من
الشوربة و يقلب ثم يضاف الارز و يترك الخليط علي النار
حتي يستوى الارز و اللحمة ويقدم وبالهنا
فى أمان الله
طريقة عمل الارز السعودي باللحم والحمص بالصور
إرسال تعليق