طريقة عمل الارز السعودي باللحم والحمص بالصور


مقاديرعمل الارز السعودي باللحم والحمص

كيلو لحم ضاني - ماء - كوب حمص منقوع ومسلوق

٢ ليمون مجفف -٣ عود قرفة - قرنفل 

١٠ حبات حبهان - ملح - فلفل - كمون

سمن -٣ بصلة مقطعة -  فصوص ثوم 
٢ مكعب مرقة - 2 كوب ونصف ارز بسمتي

 طريقة عمل الارز السعودي باللحم و الحمص

نبتدى بسم الله

أولا يتم سلق اللحمة في ٨ كوب ماء مع التوابل وتترك

 علي النار ساعة و نصف ثم يسخن السمن و يضاف اليه

 البصل و الثوم و يقلبون حتي يصبح لونهم ذهبي

يضاف الحمص و المرقة و اللحمة ٤ كوب من

الشوربة و يقلب ثم يضاف الارز و يترك الخليط علي النار

 حتي يستوى الارز و اللحمة ويقدم وبالهنا

فى أمان الله

طريقة عمل الارز السعودي باللحم والحمص بالصور

إرسال تعليق

 
Top