طبختى اليوم عزومة ثالث يوم رمضان مع الشرح بالصور



زوارشبكة لولو العالم كل عام وانتم بخيراليوم ثالث

 أيام شهر رمضان سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة

 اللى انا حضرتها اليوم ونتشارك سويا كل بنوتة 

وكل ست بيت شطورة وتقول طبخت أيه النهاردة


وأبعتولى تعليقاتكم اليوم اناهطبخ 

لحمة - أرز شعرية - بسلة - والحلو كنافة

اولا طريقة عمل اللحمة

مقاديرعمل اللحمة

كيلو لحمة - ماء - فلفل أسمر حصة

 بصلة متوسطة الحجم - ورق لورى - حبهان - ملح 

طريقة عمل اللحمة

نبتدى بسم الله 

اولا يوضع الماء فى حلة على النارعندما يغلى الماء

 يضاف اللحم ويترك حتى الغيان ثم تضاف كل البهارات

ماعدا الملح عندما تستوى يضاف الملح 

ثانيا طريقةعمل البسلة 

مقاديرعمل البسلة بالجزر والبطاطس

كيلو بسلة – 2 حبة بطاطس – 3 جزرات مقطع

طماطم – بصلة واحدة – ملح وفلفل – زيت

 طريقةعمل البسلة

تسلق البسلة في حلة علي النار ونحتفظ بحبة ميا من سلقها

تعصر الطماطم في الخلاط وتصفي

في حلة علي النار يضاف الزيت وعلية البصلة مقطعة

وحبة ملح ثم يضاف الطماطم والملح والفلفل 

وتترك تتسبك ثم تقطع البطاطس والجزرمكعبات وتضاف

 علي الطماطم حتى تستوي

عند السوا تضاف البسلة وتضاف حبة من ميا سلق 

البسلة وتترك حتي تمام السوا ثم يضاف اللحم ليغلى

 مع البسلة وبالهنا

ثالثا الأرز بالشعرية

مقادير عمل الارز بالشعرية 


4 كوب أرز- 4 كوب ماء - كوب شعرية - ملح - زيت

طريقة الأرز بالشعرية

نبتدى بسم الله أولا يسخن الزيت فى حلة على النار

 ثم تضاف الشعرية وتقلب حتى تتحمر أثناء ذلك

 يغسل الأرز ويصفى وعندما تحمر الشعرية يضاف 

4 كوب ونصف ماء والملح والفلفل والأسمر

عندما يغلى الماء يضاف الأرز ويقلب جيدا حتى يجف

 الأرز من الماء نهدى النار ويقلب الارز ويترك

على نار هادية حتى تمام السوا 

 انتظرونى يوميا فى تقديم طبختى كل يوم وابعتولى طبختى

 أية النهاردة فى امان الله


عزومة ثالث يوم رمضان مع الشرح خطوة بخطوة بالصور

إرسال تعليق

 
Top