طريقة عمل ألذ فسيخ للمبتدئين بالصور

طريقة تحضير الفسيخ فى البيت


مقاديرعمل الفسيخ

كيلو بورى بلدى طازج - نصف كيلو ملح خشن

25 جرام كمون - 25 جرام شطة

25 جرام كارى بودر- خل أبيض

أكياس بلاستيك - ورق زبدة 

علبة بلاستيك محكمة الأغلاق

طريقة عمل فسيخ

نبتدى بسم الله

أولا يغسل البورى ويتم تجفيفة بمنديل وغلف بورق

زبدة ويترك فى البلكونة ساعتين الى أن يجف

فى بولة يضاف الملح الخشن والكمون والشطة

والكارى وتقلب المكونات ثم تحشى خياشيم البورى

 بالتتبيلة ونظغط عليها جيدا ونملئ الخياشيم ثم

 أحضرى كيس بالستيك ويوضع فيه واحدة من البورى

 لوحدها ويلف الكيس جيدا ويفرغ من الهواء ويقفل باستخدام

 ولاعة ويكرر مع بقية البورى نفس الخطوات ثم يوضع

 فى علبة بلاستكية محكمة الاغلاق

يوضع البوري بالطول والراس أسفل بعد عشر

 أيام تفتح  يوضع الخل ويتم الأكل من الفسيخ وادعولى

طريقة عمل الفسيخ للشيف حسن


أفضل طريقة تحضير الفسيخ فى المنزل بالصور

إرسال تعليق

 
Top