طريقة تحضير الجلاش بالكبد والقوانص بالصور
مقاديرتحضير الجلاش بالكبد والقوانص
لفة جلاش - ربع كيلو كبد وقوانص
نصف كيلو لبن - 2 بيضة
ثوم مفروم - بصل شرائح
زيت - سمنة - ملح - فلفل - قرفة - زنجبيل
طريقة تحضير الجلاش بالكبد والقوانص
نبتدى بسم الله
أولا فى طاسة على النار يضاف الزيت والزبدة ويشوح
البصل و3 فصوص ثوم ويقلب ثم يضاف الكبد والقوانص
ويضاف الملح والفلفل والقرفة والجنزبيل ويقلب ويترك
حتى تمام السوا ثم تسيح سمنة على الناروتفرد طبقات
الجلاشفى الصينية وبين كل طبقة والاخرى تدهن
بالفرشاة سمنة يفرد نصف لفة الجلاش ثم يضاف الكبد
والقوانص وترص بقية الجلاش مع دهن السمنة
بين كل طبقة وأخرى ثم تقطع صينية الجلاش وفى بولة
يضاف 2 بيضة مع الملح والفلفل و 2 كوب اللبن
وتقلب و ننزل على صينية الجلاش وتدخل الفرن
حتى تمام السوا وتقدم وبالهنا
فى أمان الله
أسهل طريقة تحضير الجلاش بالكبد والقوانص للمبتدئين بالصور
إرسال تعليق