طبخة اليوم جلاش باللحمة مع كفتة وملوخية ناشفة 

زوار شبكة لولو العالم كل عام وانتم بخيراليوم ثانى أيام

شهر رمضان سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة

 اللى انا حضرتها اليوم ونتشارك سويا كل بنوتة 

وكل ست بيت شطورة وتقول طبخت أيه النهاردة


وأبعتولى تعليقاتكم اليوم اناهطبخ اليوم

 جلاش باللحمة مع كفتة وملوخية خضراء



مقاديرعمل الجلاش باللحمة المفرومة


لحمة مفرومة - لفة جلاش - كوب ونصف لبن- بيضة

بصل مقطع ناعم - فلفل أخضر- فلفل حار حسب الرغبة


ملح - فلفل - قرفة ناعمة - زنجبيل

طريقة تحضير الجلاش باللحمة المفرومة 


نبتدي بسم الله 


أولا في طاسة على النار يشوح البصل المقطع مع نصف

 معلقة ملح ثم يضاف الفلفل المقطع وحتة صغنونة فلفل حار

 حسب الرغبة ثم أضيفى اللحمة المفرومة والبهارات الملح 

والفلفل والقرفة والزنجبيل ثم نحضرصينيه وندهنها بالسمن 

ونضع فوقها ورقتين جلاش وتدهن سمنة إلى ان ينتهى

 نصف كمية الجلاش ثم توضع اللحمة المعصجة وبقية

 الجلاش بين كل ورقتين ندهن بالسمنة ثم يقطع الجلاش

بالسكينة مربعات 


فى طبق يضرب البيض مع اللبن والملح والفلفل ثم يضاف 

الصينية الجلاش ثم تدخل الفرنانا بشغل الفرن

من تحت بسالى ان يتحمر الجلاش وبالهنا

ثانيا ملوخية ناشفة



مقادير عمل الملوخية الناشفة

كوب ملوخية ناشفة - حوالى 2 كوب شربة
  
فلفل أخضر حامى - سمنة - 7 فصوص ثوم

 كزبرة ناشفة - ملح - 3 معالق عصير طماطم

طريقة عمل الملوخية الناشفة

نبتدى بسم الله

أولا فى حلة على النار يضاف عصير الطماطم

لما تتسبك الطماطم تضاف الشوربة 

أثناء ذلك يفرم الثوم وحتة فلفل حار صغنونة والملح

والكزبرة الناشفة لما تسخن الشوربة تضاف الملوخية

 أثناء ذلك توضع طاسة على انار فيها زيت لما يسخن

 يضاف طشة الثوم المفرى ويضاف منها جزء الى

 الملوخية والباقي يحمرفى السمنة ويضاف للملوخية

 ثم تغطى الحلة لمدة دقيقة ثم يرفع الغطا وتقلب الملوخية

 وتترك بها المغرفة ويسند عليها الغطاء وبعد تغرف

 على السفرة جرى متنسوش تدعولى

ثالثا كفتة لذيذة


مقاديرعمل كفتة لحمة مشوية

نصف كيلو لحم مفروم

بصل مفروم - كزبرة ناشفة - 
قرفة - جوزة الطيب

توابل الكفتة - 2 قطعة توست أسمر- 
ملح - فلفل

طريقة تحضير كفتة اللحمة مشوية على الفحم زي الحاتي

نبتدي بسم الله 

اولا يصفى البصل المفروم من الماء وتوضع ماء البصل

على التوست فى بولة عندما يطرى التوست يضاف اللحم

المفروم وعلية كل التوابل ثم تكور الكفتة وتوضع فى الاسياخ 

الخشب وتوضع فى صينية وتدخل الفرن لى درجة حرارة

200 درجة ثم تولع فحمة وتوضع الفحمة فى الصينية

 وتغطى بورق الفويل تقدم مع سلطة الطحينة 


واخيراعصير مانجة


مقاديرعمل عصيرمانجة بالموز

عدد 2 مانجة - 2 موزة - كوب لبن - ماء 

ثلج - سكر حسب الرغبة 


 طريقة تحضيرعصيرمانجة بالموز

نبتدى بسم الله

اخلطي المانجا في الخلاط مع قليل من الماء

والسكروالموزواللبن بحيث يكون عصير ثقيل 

 انتظرونى يوميا فى تقديم طبختى كل يوم وابعتولى طبختى

 أية النهاردة فى امان الله

طبختى اليوم عزومة تانى يوم رمضان مع الشرح بالصور

إرسال تعليق

 
Top