طريقة عمل ألذ مندى للمبتدئين بالصور

أفضل وأسهل طريقة تحضيرالمندى بالصور والفيديو









حبايبى زوار عالم الستات والبنات اليوم أقدم 

لكم طريقة  لذيذة لعمل المندى سهلة التحضير 

وبهاراتها مميزة جدا وهتكون بنفس طعم 

دجاج فرن المندى

مقادير تحضيرالمندى

دجاجة كاملة وغيرمقطعة - بهارات مندى الدجاج

2 كوب أرز بسمتى - 2 معلقة لبن

2 بصلة مقطعة شرائح - قرفة عيدان قرنفل 

2 معلقة صغيرة بهارات مندى

ربع معلقة كركم -3 معالق زيت

2 لومى - فلفل أسود صحيح

  4 كوب ماء - لوز وصنوبر وزبيب

طريقة عمل المندى

نبتدى بسم الله 

أولا فى طبق يوضع 2 معلقة لبن والملح والكركم

 والبهارات والزيت وتقلب التتبيلة جيدا ثم تتبل الدجاجة

 بالتتبيلة وتوضع الفرخة فى الثلاجة من قبلها بيوم

تانى يوم يسخن الزيت فى صينية تيفال مدورة 

على النارثم يضاف البصل ومعلقة صغيرة ملح

 يقلب البصل ويضاف له البهارات ربع معلقة كركم

 و3 معالق بهارات المندى والقرنفل والفلفل الأسود

 الصحيح وعيدان القرفة واللومى وتشوح كل البهارات

 مع البصل  ثم يضاف الأرز المغسول ومصفى ويقلب

 مع البصل ثم يضاف الماء مع الملح ومكعب مرقة الدجاج

 وترفع الصينية من على الناروتغطى بورق الفويل

وتفتح فتحات بالسكينة فى ورق الفويل ويغلق ورق

الفويل بإحكام ثم توضف الفرخة فوق الفويل

وتغطى بورق فويل تانى وتفتح بالسكينة

وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 درجة

 حتى تمام السوا ويزين بالمكسرات

طريقة عمل المندى فى برنامج الشيف غادة التلى



أفضل وأسهل طريقة تحضيرالمندى بالصور والفيديو

إرسال تعليق

 
Top