أسهل طريقة عمل فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص
طريقة عمل فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص
بالصور طريقة عمل الفراخ بالكبد والقوانص
مقادير عمل فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص
فرخة كاملة - 1/4 كيلو كبد وقوانص - كوب أرز
4 بصلة مبشورة - طماطم مبشورة
2 معلقة صلصلة طماطم - ملح - فلفل
حبهان - جنزبيل - قرفة - جوزة الطيب - سمنة - زيت
أسهل طريقة عمل فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص
طريقة عمل فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص
نبتدى بسم الله
أولا تغسل الفرخة جيدا وتتبل بورق اللورى والبصل المبشور
والطماطم المبشورة والملح والفلفل وتترك جانبا
ثم توضع الكبد فى حبة لبن للتخلص من السموم بداخلها
لأن الكبد اكتر جزء بيتجمع فية السموم بالرغم من
فوائدها الكثيرة ونقع الكبد فى الملح والخل
ليس كافى لابد من نقعها فى اللبن
أثناء ذلك تجهز الحشوة يسخن الزيت فى طاسة على النار
ويشوح البصل المبشورمع أضافة معلقة ملح
ثم يضاف القوانص وتقلب حتى قرب السوا
تضاف الكبد والبهارت الملح والفلفل
والارز المنقوع مع أضافة الماء حتى تمام السوا
أصبحت الحشوة جاهزة توضع الحشوة بداخل الفرخة
وفى الاوراك والصدر وتقفل الفرخة بالخلة أو بالخيط
ثم توضع فى صينية وتقلب السمن مع القرفة
و2 معلقة صلصلة طماطم والملح والفلفل
والجنزبيل وتوضع على الفرخة ويوضع بالصينية
2 كوب ماء وتدخل الفرن حتى تمام السوا
بالصور طريقة عمل الفراخ بالكبد والقوانص
أسهل طريقة عمل فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص
طريقة عمل الفراخ المحشية ارز بالكبد والقوانص
للشيف علاء الشربينى فى برنامج
لقمة هنية على قناة النهار
للشيف علاء الشربينى فى برنامج
لقمة هنية على قناة النهار
طريقة عمل فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص
إرسال تعليق