أفضل وأسهل طريقة عمل أرز بالكبد والقوانص بالصور

طريقة روووعة عمل أرز بالخلطة بالكبد والقوانص





مقادير عمل الأرز بالخلطة

2 كوب أرز- مرقة- قرفة - 2 معلقة سكر

ملح - معلقة صلصلة - معلقة توابل مشكلة - سمنة 

نصف كوب زبيب - كوب لوز- كبد وقوانص مقطعة

طريقة عمل ارز بالخلطة بالكبد والقوانص

نبتدى بسم الله 

يسخن الزيت فى حلة على النار ويضاف الارز

 ويقلب حتى يتغير لونه أثناء ذلك يوضع فى حلة

 على النار السكرويقلب السكر حتى يتغير لونة

 ثم تضاف المرقة والبهارات القرفة والملح ومعلقة الصلصلة

عند الغليان  يضاف للأرزعندما يجف الارز من الماء

 نهدى النار ويقلب من حين لأخر حتى تمام السوا

أثناء ذلك يسخن الزيت فى طاسة على النار

 وتضاف القوانص عندما تبدأ فى السوا يضاف الكبد

 والملح والفلفل ثم تضاف الكبد والقوانص للارز

وتقلب جيدا ويتم تحميص المكسرات فى طاسة

مع معلقة زبدة لكى تعطى للمكسرات لمعة

 لمدة قليلة جدا على النار

يتم تقديم الارز بالخلطة ويزين بالمكسرات

طريقة عمل الارزبالخلطة بالكبد والقوانص

للشيف احمد المغازى 






أفضل وأسهل طريقة عمل أرز بالكبد والقوانص 

طريقة عمل أرز بالخلطة بالكبد والقوانص

إرسال تعليق

 
Top