أفضل وأسهل طريقة عمل السمك البورى المشوي للمبتدئين
أفضل وأسهل طريقة عمل السمك البورى المشوي للمبتدئين
مقادير عمل سمك بورى مشوى بالردة
كيلو سمك بورى - عصير ليمون - ثوم مفرى
زنجبيل - ملح - شطة - فلفل أسمر
2 كوب ردة - كمون - كزبرة ناشفة
فلفل حار- زيت - راس ثوم بالقشر- فلفل أخضر
أفضل وأسهل طريقة عمل السمك البورى المشوي للمبتدئين
طريقة عمل سمك بورى مشوى فى البيت للمبتدئين
نبتدى بسم الله
ينظف السمك ويفتح البطن ونغسل البطن
ونتخلص من كل ما بداخلها ويقشر ويغسل جيدا
ويتم عمل شقوق بالسكين طوليا فى السمك
ويتم وضع الثوم المفرى مع الجنزبيل والملح
والفلفل الاسمر وحتة فلفل حامى صغنونة
ويتبل السمك ويوضع الخليط فى داخل السمك
ويبطن السمك بالردة ويوضع على صينية مدهونة
بالزيت ويدخل الفرن على درجة حرارة عالية
ويقلب على الجهة الثانية حتى تمام السوا
ثم يجهز التتبيلة للسمك توضع فى الكبة الملح والشطة
مع الكمون والكزبرة الناشفة ثم يضاف عصير الليمون
والفلفل الاخضر ويغسل الثوم ويوضع بقشرة على البهارات
ويضرب كل التتبيلة بالكبة وتوضع بحبة ماء صغنونة
عند شواء السمك يوضع فى التتبيلة 3 دقايق ويزين بالكزبرة
الخضراء وجرى على السفرة وبالهنا
تقديم طريقة عمل السمك البورى المشوي مع الشيف منال العالم
على قناة ابوظبى
تقديم طريقة عمل السمك البورى المشوي مع الشيف منال العالم
على قناة ابوظبى
أفضل وأسهل طريقة عمل السمك البورى المشوي للمبتدئين
أفضل وأسهل طريقة عمل السمك البورى المشوي للمبتدئين
إرسال تعليق