طبخة اليوم مكرونة باشميل مع فراخ مشوية وجلاش
بالبسطرمة وملوخية خضراء
زوار شبكة لولو العالم كل عام وانتم بخيراليوم اول أيام
شهر رمضان سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة
شهر رمضان سوف اقدم لكم كل يوم الاكلة
اللى انا حضرتها اليوم ونتشارك سويا كل بنوتة
وكل ست بيت شطورة وتقول طبخت أيه النهاردة
وأبعتولى تعليقاتكم اليوم انا هطبخ اليوم
مكرونة باشميل وفراخ مشوية وجلاش بالبسطرمة
وملوخية خضراء
مقادير عمل الفراخ المشوية
فرخة كاملة - 1/2 كوب زبدة
2 ملعقة كبيرة زعتر
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
بشر ليمونة - كسبرة ناشفة - ملح وفلفل
نحضر الفرخة ونغسلها كويس أويبس الفرخة تكون
صغيرة علشان مايكونش فيها دهون وكمان تستوي
بسرعة ونقوم بفصل الجلد عن اللحم ثم تقلب مكونات
الحشوة مع بعضها احضرى صينية تقطع يها بصلة
كبيرة وتكون متبلة بالملح والفلفل وممكن يضاف
أعواد زعتر ونحشيها بالحشوة من جوا بين الجلد
واللحم ونكتفها كويس جدا وتضاف فوق البصل في
صغيرة علشان مايكونش فيها دهون وكمان تستوي
بسرعة ونقوم بفصل الجلد عن اللحم ثم تقلب مكونات
الحشوة مع بعضها احضرى صينية تقطع يها بصلة
كبيرة وتكون متبلة بالملح والفلفل وممكن يضاف
أعواد زعتر ونحشيها بالحشوة من جوا بين الجلد
واللحم ونكتفها كويس جدا وتضاف فوق البصل في
ثم ندخلها فرن يكون متسخن قبل كده ونسيبها تستوي

مقادير عمل المكرونة بالباشميل
نصف كيلو مكرونة قلم - ربع كيلو لحمة مفرومة
- بصل مقطع صغير - فلفل أخضر-
حتة صغنونة فلفل حامى - توم مفروم - ملح
– فلفل – قرفة – زنجبيل – جبنة رومي - زبدة
– زيت - 2 بيضة - 3 معالق دقيق - 3 معلق سمنة
- كيلو لبن ولو شوربة يبقى نصف لبن والباقي شوربة
نبتدي بسم الله
أولا تسلق المكرونة في ماء مغلي وتصفي وتترك جانبا
ثانيا لعمل اللحمة المعصجة
أنا بحب لو عندي عزومة اعملها قبلها بيوم تكون متعصجة
جاهزة علشان محسش بالتعب وانتي براحتك يالا بينا
هنجهز ( البصل واللحمة والفلفل والزبدة والزيت)
توضع الزبدة والزيت في طاسة علي النار والبصل
وعليها حبة ملح يدوبق يدبل ننزل بالفلفل الاخضر
وحتة فلفل حامي وبعدين توضع اللحمة ونقلبها
وعليها التوم المفري
ثم البهارات (الملح الفلفل القرفة الزنجبيل )
وتقلب باستمرار حتي تمام السوا
ثالثا لعمل الباشميل
نحتاج للباشميل (الزبدة والدقيق واللبن والبيض والجبنة)
نبتدي توضع الزبدة في حلة علي النار معاها 3 معالق دقيق
لحد ما يصفر وننزل باللبن مرة واحدة
ونقلب بالمضرب بسرعة ولما يتقل أنزل بالبيض
وملح وفلفل مرة شوفت شيف قال بلاش بيض
ممكن تحطية من فوق بس مش علي الباشميل
كلة وحبة جبنة يوضع حبة باشميل علي نصف المكرونة
وتوضع في الصينية واللحمة وبعدين باقي المكرونة
وباقي الباشميل والجبنة وتدخل الفرن
طريقة عمل الملوخية الخضراء

مقادير عمل الملوخية الخضراء
حزمة ملوخية خضراء - مرقة دجاج أو لحم
ثوم - فلفل حامى - عصير طماطم
كسبرة ناشفة - ملح - سمنة
طريقة عمل الملوخية الخضراء خطوة بخطوة بالصور
طريقة عمل الملوخية الخضراء
نبتدى بسم الله
تقطف الملوخية وتغسل جيدا وتترك تصفى بمصفاة
ثم تترك لتجف على قماشة نظيفة على رخامة المطبخ
ثم تفرد الملوخية وتخرط بالمخرطة
وفى حلة على النار يضاف عصير الطماطم
ثم تترك الطماطم تتسبك ثم تضاف مرقة الدجاج
أو اللحم أثناء ذلك يفرم 2 فص ثوم مع حتة فلفل حامى
صغنونة وعندما تغلى الشوربة تضاف الملوخية
وتقلب جيدا ويضاف الثوم المفرى ونوطى النار
وفى طاسة على يوضع الزيت وعليه الثوم
مقطع ضغير وعلية الكزبرة الناشفة وتحمر الطشة
وتوضع على الملوخية ونطفى النار خدى بالك
الملوخية متغليش ونغطى الحلة نص نص
مقاديرعمل الجلاش بالبسطرمة
لفة جلاش - بسطرمة - فلفل رومى - طماطم
زيتون - جبنة رومى أو شيدر
2 كوب لبن - بيضتان - ملح وفلفل - زبدة سايحة
طريقة عمل الجلاش بالبسطرمة والجبنة والفلفل الرومي
نبتدي بسم الله
اولا تدهن صينية بالزبدة ثم يضاف ورقتين جلاش وتدهن
بالفرشاة بالزبدة السايحة الى ان نصل لنصف الكمية
ثم تضاف البسطرمة والطماطم المقطعة مكعباتوالفلفل
المقطع صغير والزيتون والجبنة الرومى ثم يضاف باقى
الجلاش ورقتين ثم ندهن زبدة أوسمنة الى ان تنتهى كمية
الجلاش يقطع مربعات يضرب اللبن مع البيض والملح
والفلفل ثم يضاف لصينية الجلاش
وتدخل الفرن حتى تمام السوا وتحمر وبالهنا
طبختى اليوم عزومة اول يوم رمضان مع الشرح بالصور
إرسال تعليق